Amsterdam the Netherlands

April 3, 2011

Kl. 6, kunne jeg ikke sove længere, saa jeg drog ud på en løbetur langs kanalerne. Det blev til en times tid. Jeg havde taget et kort med, men det kneb lidt med at læse de små bogstaver i den begrænsede tidlig morgen belysning, så jeg var ikke helt sikker på hvor jeg egentlig var henne, men jeg kom dog tilbage til hotellet, uden at fare vild.

Efter at haø indtaget et solidt morgenmåltid gik jeg op til Anne Frank huset. Det ligger ret tæt på hotellet. Jeg var der heldigvis tidligt, så der var ingen kø for at komme ind. Da jeg kom ud igen var der en kø hele vejen rundt om huset. Det var interessant at se. Hun havde jo en utrolig tragisk skæbne. Hun og hendes familie gemte sig i næsten 3 år i nogle små luftlokaler i en bygning, hvor der var arbejdere hver dag, så de skulle være forsigtige med at lave lyde. Bla kunne de ikke skylle ned i toilettet. Der var en stikker, som angav dem, og de blev alle transporteret til koncentrations lejr, hvor Anne og hendes søster begge døde af tyfus.

Derefter begav jeg mig op til Van Gogh museet, men der var en laaaaang kø, som jeg det ville tage flere timer at komme igennem. Det havde jeg ikke ret meget lyst til, så jeg gik istedet ned til et Fotografi museum, hvor der var nogle flotte billeder udstillet, og der var ingen kø! Efter foto museumet begav jeg mig ned til Red Light distriktet, hvor mit hotel også ligger. Det er surrealistisk at se damerne udstille sig selv i deres små værelser. Jeg måtte lige kigge en ekstra gang første gang jeg fik øje på en af dem. Først troede jeg det var en mannequin, men så begyndte hun at bevæge sig og blinke. Jeg hoppede en halv meter. Der var ret mange af dem, selv på en søndag eftermiddag. De havde vist ikke brugt formiddagen på at gå i kirke.

Jeg sluttede museums turneen af med et besøg på Hash Museumet. Det var nu ikke noget at skrive hjem om. Jeg var ved at køre lidt træt, så jeg tog tilbage til hotellet for at tage en eftermiddags lur inden middagen.

Jeg spiste en god middag bestående af en såkaldt 'Dutch Trio'. Det var tre anretninger med kød, skinke, og pølse dækket til med kartoffelmos.

Nu er det ved at være sengetid.